Kroeshaar 101

enhanced-6243-1449091450-2

Veel mensen denken dat kroeshaar eenzijdig is, maar dat is helemaal niet waar! Er zijn wel 6 verschillende soorten Kroeshaar die onderscheidt kunnen worden van losse golven tot kroes.

Kroes en krullend haar werd jarenlang door de haarindustrie genegeerd, wat ervoor zorgde dat veel getinte vrouwen (en mannen) geen informatie kregen over hun haar en hoe ze deze moesten verzorgen. Je roeide met de riemen die je had en probeerde talloze keren je krullen plat te strijken met de haar producten van je vriendin met stijl haar.

Its a new dawn, its a new day, its a new life; Het nieuwe tijdperk!

Nu is alles anders, dankzij de internet en media, krijgt ons kroeshaar  steeds meer erkenning. We krijgen steeds meer aandacht en vooral van de “mainstream” merken die ons vroeger zo hebben genegeerd zoals Andrelon, Garnier en Aveda om een paar op te noemen.

Het nieuwe tijdperk is aangekomen, je hoort het goed. Onze krullen mogen blijven, kroes of krullend haar hebben is niets waar je, je voor moet schamen. Nu kunnen we ons haar verzorgen met producten die special voor ons haartype gemaakt zijn.

Je kunt aan kroeshaar gelijk een wereld van verschil zien als je de juiste producten aan het gebruiken bent. Je haar leeft, straalt en groeit hard door. Wat we nu moeten weten is wat voor soort kroes haar we in hemelsnaam hebt. Gelukkig is Kroeschick er, om je hiermee te helpen.

type-3-curly-hair

type-4-coily-hair

Lets talk curls
Haarstylist André Walker heeft de populaire haar classificatie methode bedacht. Dit deed hij door kroeshaar te rangschikken met cijfers van 1 tot 4. Dit heeft helemaal niets te maken met goed of slecht, maar gaat puur om de textuur van je haar. Haartype 1 is glad en zo ga je door naar stijl tot kroes. De haartypes 3 en 4 behoren tot de kroes en krullenbollen.

Haartype 3: De krullenbollen
Als je een krullenbol bent, betekent dit dat je haartype een springende krul heeft. Als je, jouw haar wast wordt het stijl, maar zodra hij weer opdroogt komen de krullen terug. Je krullen zijn springerig, elastisch en hebben een duidelijke S-patroon.  Je haar is ook vrij makkelijk te steilen, maar blijft jammer genoeg niet heel lang stijl.

Ook haartype 3 kan onderverdeeld worden in verschillende soorten. Dit doen we dan met letters. Type 3A,B of C.
Type 3A: zijn grote en glanzende krullen

Type 3B: Zijn krullen die de vorm nemen van een kurkentrekker.

Type 3C: Zijn krullen die heel strak, en gevormd zijn. Dit haartype krijg je niet zo makkelijk stijl vergeleken met de andere twee types.

Krullenbollen jullie haar heeft veel verzorging nodig! Dus was het maximaal 2 keer per week met een shampoo voor krullend haar en gebruik altijd conditioner. Als je last van pluisjes hebt is het gebruiken van haaroliën een goed idee, het haalt pluis eruit en laat het haar mooi glanzen.

picture_photo_92ccf5

Type 4: De kroeschicks

Chicks met kroeshaar hebben een dikke haarstructuur. Je haar kan snel breken omdat het droog is en heeft heel veel moisture nodig. Haartype 4 glanst niet, maar kan erg zacht worden als je het goed behandeld. In tegenstelling tot krullend haar heeft kroeshaar de meeste tijd en aandacht nodig. Je haar houdt van vocht, daarom moet je ervoor zorgen dat je haar vocht krijgt door regelmatig olie aan te brengen. Je haar laten stomen en sealen met leave- in conditioners is ook belangrijk. Ook kroeshaar is er in verschillende vormen, deze worden weer met letters onderverdeeld.

Als je een kroeschick bent, moet je dit methode uit je hoofd kunnen dromen. TLC EN VOC, oftewel Tender, Love and Care en Vocht, Olie en Crème. Haartype 4 kan variëren van fijn en dun tot dik en grof en heeft altijd zeer strakke krullen die dicht op elkaar zitten. Een van de kenmerken van je kroeshaar is dat het heel erg krimpt. Kroeshaar kon tot en met 75% krimpen en lijkt daarom altijd korter dan het daadwerkelijk is.


Type 4A: is strak gekruld en lijkt een beetje op 3C haar, alleen maar wat grover.

Type 4B: is te kenmerken aan zijn  Z-patroon, het haar voelt ‘hard’ aan en heeft een mindere kruldefinitie dan type 4a.

Type 4C: is te kenmerken aan zijn zeer strakke krul, de krullen zijn zo strak dat ze nauwelijks zichtbaar zijn.

Heeft dit artikel je geholpen om een beeld te krijgen van jouw haartype? Deel het dan door met al je vrienden en kennissen zodat ze ook meer te weten komen over jouw kroeshaar!

1466556891613

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s